Maak kennis met het christelijk geloof

Wat is de Alpha-cursus ?

Alpha bij ons
Alpha Nederland

Welkom op de Alpha-cursus

 

Christelijk geloof, iets voor jou ?

De Alpha-cursus is iets voor jou als je…

…meer wilt weten over het christelijk geloof
…wilt weten of er meer is tussen hemel en aarde
…nieuwe mensen wilt ontmoeten
…je kennis over het christelijk geloof wilt opfrissen

De onderwerpen

Op de cursus worden vijftien verschillende thema’s van het christelijk geloof besproken, zoals:

  • Is er meer?
  • Wie is Jezus?
  • Bidden: waarom en hoe?
  • Hoe relevant is het christelijk geloof?
  • Hoe leidt God ons?

Het programma

Op de Alpha-cursus maak je in tien weken tijd kennis met het christelijk geloof. Wekelijks kom je als groep bij elkaar. De cursus start meestal met een gezellige maaltijd. Na het eten luister je naar een boeiende inleiding over het christelijk geloof. Daarna praat je in kleine groepjes door. Lijkt het je wat? Kom dan eerst naar een startavond en kijk zelf of het iets is voor je.

Wat doe je in de Alpha-cursus?

Het christelijk geloof… dan zal de Alpha-cursus wel in een kerk plaatsvinden? Niet altijd! De Alpha-cursus wordt ook gegeven in cafés, ststudentensociëteiten, jongerenclubs, op het werk en zelfs in gevangenissen. De Alpha-cursus wordt verzorgd door een lokaal Alpha-team. Dat team is vaak aangesloten bij een (katholieke of protestantse) kerk.

Al 20 jaar in Nederland

De Alpha-cursus is al in de jaren ’70 ontstaan in de Holy Trinity Brompton kerk in Londen. In de jaren ’90 verspreidde de cursus zich snel over Engeland en andere delen van Europa. Op dit moment zijn er meer dan 55.000 Alpha-cursussen wereldwijd in maarliefst 169 landen. Ruim 23 miljoen mensen volgden een Alpha-cursus. In Nederland is de Alpha-cursus twintig jaar geleden geïntroduceerd. 210.000 Nederlanders deden de cursus.

Online cursus christelijk geloof

Herken je de levensvragen en ben je geïnteresseerd in het christelijk geloof? Maar twijfel je nog over de Alpha-cursus? Doe dan eerst eens de interactieve online cursus ‘WaaromJezus?’.

Waarom Jezus

Kosten

De Alpha-cursus is gratis.