Maak kennis met het christelijk geloof

Welkom bij de Alpha-cursus van Parousia

 

Geliefde lezer,

 

 
Wat fijn dat je interesse toont in dat wat het christelijk geloof inhoudt.
Op deze plek willen we wat meer informatie geven die je wellicht verder kan helpen om een keus te maken of deze cursus iets voor jou is.

Tijdens de Alpha-cursus
Tijdens de Alpha-cursus heb je de mogelijkheid om op een informele ontspannen manier met elkaar te praten over het leven en het vertrouwen dat het christelijk geloof biedt. Er komen mensen die voor het eerst met het geloof in aanraking komen en ook mensen die vragen en twijfels hebben over hun geloof of ermee worstelen. En soms ook christenen die sommige basiselementen uit het oog zijn verloren of nooit echt goed hebben begrepen. Zij willen de fundamenten dus opnieuw of misschien wel voor het eerst onderzoeken. Ieder zit er op zijn eigen manier en met zijn eigen achtergrond. Dat is ook direct het leuke en unieke aan de Alpha-cursus. Samen zijn we bezig met dezelfde thema’s en zoeken we naar de antwoorden die God geeft.

Het team
Het team bestaat uit 11 enthousiaste christenen. Allemaal weten we uit ervaring dat het soms een hele zoektocht is om rust en antwoorden te vinden. Dat is juist ook een van de redenen waarom we graag anderen helpen tijdens die zoektocht. Op veel manieren kan je bezig zijn met geloofsvragen. Wij geloven dat de Alpha-cursus een van die schakeltjes in iemands leven kan zijn om te komen tot mooie ontdekkingen. We zijn blij als we een eindje op die weg naast je mogen lopen…en niet minder… jij naast ons. Want dat is hoe wij het ervaren: ook wij leren altijd weer van iedereen met wie we tijdens alpha optrekken.

De cursus avonden
Elk van de 12 avonden starten we om 19.00 uur met een gezellige maaltijd waardoor we elkaar al snel wat beter leren kennen. Ook staat er een weekend gepland waar iedereen die dat wil even alles thuis achter zich laat en zich richten op dingen hem of haar bezig houden. Wij ervaren elk weekend als heel bijzonder en waardevol. Iedereen heeft tijd en rust om eerlijk over de dingen na te denken en te praten. Het is een weekend waar plezier, ontspanning, een wandeling door de prachtige natuur en serieus stilstaan bij allerlei vragen heel goed samengaan.

Youth Alpha
Alpha is voor alle leeftijden, maar omdat jongeren vaak net even anders tegen de dingen aan kijken is er ook een Alpha cursus voor de jeugd; Alpha Youth. De Youth Alpha begint gemeenschappelijk met de volwassene Alpha-cursus; gezellig samen eten. Na het eten heeft de Youth Alpha groep met een eigen aangepast programma, dezelfde thema’s worden behandelt en er zijn er ook gesprek groepjes, alleen in een ‘jeugdig’ jasje. Ben je 16+ en/of voel je je (nog) jeugd? Dan is Youth Alpha wellicht iets voor jou.

Introductie avond
Hartelijke welkom op de introductieavond woensdag 15 januari 2020.  Kom de sfeer proeven, deze avond zal je een indruk geven van hoe de Alpha-curus en de Youth Alpha avonden eruit zullen zien. We hopen dat het je zal helpen om te kijken of de cursus bij je past. Woensdag 15 januari starten we met eerste cursusavond.
Hiernaast vind je de data en de thema’s per cursusavond.

Gift
De cursus wordt u aangeboden door Parousia. Aan het einde van de cursus zullen we om een vrijwillige bijdrage vragen waardoor wij de Alpha-cursus kunnen blijven aanbieden. Belangrijk is, dat geld voor niemand een drempel mag zijn!

Graag tot ziens en Gods liefdevolle zegen.

Else Walinga en Fenneke Mink (teamleidsters)

Inloop op de cursusavond vanaf 18.45 uur

Aanvang maaltijd 19.00 uur

Afsluiting van de cursusavond ongeveer 22.00 uur

 

15-01-2020Introductieavond – Is er meer ?
22-01-2020Wie is Jezus?
29-01-2020Waarom is Jezus aan het kruis gestorven?
05-02-2020Hoe kun je geloven?
12-02-2020 De bijbel lezen, waarom en hoe
19-02-2020Bidden: Waarom en hoe?
26-02-2020vakantie
04-03-2020Hoe leidt God ons?
11-03-2020Hoe zit het met het kwaad en lijden?

13-03-2020

Alpha Weekend

 

Wie is de Heilige Geest?

Aankomst: Vrijdag vanaf 20.00 uur

14-03-2020

Alpha Weekend

Zaterdag

Wat doet de Heilige Geest ?

15-03-2020

Alpha Weekend

Zondag 

Hoe kan ik vervuld worden met de Heilige Geest?

Eindigen met lunch rond 13.00 uur

18-03-2020Geneest God vandaag nog?
25-03-2020Hoe vertel ik het anderen en wat moet ik met de kerk?
01-04-2020

Hoe nu verder?

06-05-2020Reúnie en introductie voor nieuwe cursisten

Het team

Het Alpha-cursus team bestaat uit:
Gisela ten Brummeler
Dick Lagemaat
Else Walinga

 

 
Het Youth Alpha team bestaat uit:
 
Charlottte Smith
Elbert Smith
Guido Walinga
Fenneke Mink